Biblioteca „Alexandru Donici”

Alexandre Dumas s-a născut în 24 iulie 1802 la Villers-Cotterets. Tatăl sau, Thomas-france-alex-dumasAlexandre Dumas, general în armata lui Napoleon, cade în dizgrația acestuia și moare în 1806, lăsându-și familia într-o situație materială precară. Creator de eroi legendari, dramaturg și romancier, Alexandre Dumas a cunoscut un succes timpuriu, contemporanii considerându-l un geniu de forță lui Balzac și Hugo. Scrie drame istorice și moderne, tragedii, comedii, creând o operă dramatică deosebit de bogată. Ca romancier, s-a orientat spre romanul istoric, care devine sub pana sa roman de capă și spadă. Semnează aproape 300 de romane.

laleaua-neagra-aventurile-lui-lyderic-alexandre-dumasDumas, Alexandre. Laleaua neagră / Alexandre Dumas. București: Adevărul Holding, 2011. – 352 p.

Autor de romane istorice de aventuri, Alexandre Dumas ne poartă prin intermediul romanului “Laleaua neagră” în Olanda secolului al XVII-lea, astfel ca preț de câteva ore avem ocazia sa părăsim lumea agitată în care trăim, pentru a intra într-o lume în care

Vezi articolul original 588 de cuvinte mai mult

Reclame